”Jo joutui armas aika ja loma suloinen…” – Mietteitä akun lataamiseksi

Arvoisat ja rakkaat blogikirjoitusteni lukijat! Nyt on taas se aika vuodesta, jolloin blogini vaikenee joksikin aikaa palatakseen jälleen entistä ehommin voimin takaisin elokuun loppupuolella tai syyskuun alussa. Olen hieman kesällä varannut aikaa akkujen lataamista varten ja aion käyttää aikaani myös muuhun kuin työasioiden miettimiseen, kuten esimerkiksi viihdyttävän kirjallisuuden lukemiseen ja mökkikanalan kanojen ja kukon hoitamiseen. Tosin jo viime kesänä huomasin sen, että kanalan kukon ja hänen viiden daaminsa seuraaminen antaa myös virikkeitä ihmisyhteisöjen johtamiseen ja työyhteisöjen toimintaan. Se on siis varsinaista kanalapsykologisointia… 🙂

Mutta nyt tähän viimeiseen blogiini ennen kesälomaani haluan antaa myös teille, arvoisat lukijani, hieman pohdittavaa. Rakastan viisaita sanoja, aforismeja ja lainauksia ja olen Twitterissä ottanut tavakseni säännöllisesti laittaa sivulleni kuuluisia lähinnä johtamisen ja elämän alueisiin liittyviä lainauksia ja viisauksia. Nyt olen koonnut tähän pienen TOP10-listan näistä lainauksista, ainakin jos mitataan niiden suosiota uudelleentwiittausten ja suosikiksi laittamisen määrillä. Nauttikaa näistä suurista sanoista.

 

”Kun puhut kauniisti ja olet ystävällinen, voit vaikka vetää norsua perässäsi pelkkään hiuskarvaan sidottuna” (Persialainen sananlasku)

”Ihmisiä, jotka paahtavat täysillä ja joilla on sisäinen hehku päällä, on paljon. Harmi, että he ovat pääosin alle 7vuotiaita lapsia” (Esa Saarinen)

”Sinun on itse hoidettava oma kasvamisesi, oli isoisäsi kuinka pitkä tahansa” (Irlantilainen sananlasku)

”Joka esittää kysymyksen, on minuutin ajan typerys. Joka ei sitä tee, säilyy narrina loputtomiin” (Kiinalainen sananlasku)

”Ihmiset ovat kuin viinit, huonot muuttuvat vanhoina happamiksi, hyvät tulevat vanhentuessaan yhä paremmiksi” (Cicero)

”On olemassa ainoastaan yksi tapa välttää kritiikkiä: älä tee mitään, älä sano mitään, älä ole mitään” (Aristoteles)

”Johtajan ensimmäinen velvollisuus on määritellä todellisuus. Viimeinen on sanoa ”kiitos”. Näiden välissä hän on palvelija” (Max DePree)

”Elämä on lyhyt, riko sääntöjä! Suutele hitaasti ja rakasta tulisesti. Äläkä koskaan kadu mitään, mikä saa sinut hymyilemään” (Mark Twain)

”Valitse aina laiska ihminen tekemään vaikea tehtävä, sillä hän löytää helpoimman tavan tehdä se” (Bill Gates)

”Hyvä johtajuus ei perustu puheiden pitämiseen tai siihen, että johtajasta pidetään. Se perustuu tekoihin, ei sanoihin” (Peter Drucker)

 

Näiden viisaiden sanojen saattelemina toivotan teille, rakkaat lukijani, oikein rentouttavaa ja kaunista kesää! Rakastakaa toisianne! Tapaamme jälleen kirjoitusteni parissa loppukesällä.

"Mökkikanalan työyhteisö arkisissa puuhissaan

”Mökkikanalan työyhteisö arkisissa puuhissaan”

Esa Lehtinen

4 kommenttia artikkeliin “”Jo joutui armas aika ja loma suloinen…” – Mietteitä akun lataamiseksi”
 1. Katriina Ahtiainen sanoo:

  Hyvä Esa Lehtinen!

  Kiitos viisaista lauseista ja hyvää lomaa kanojen
  seurassa.
  Kukko on hyvä suojeleva johtaja.

  Aurinkoisin ajatuksin, raekuuron piristyksin
  Kati Ahtiainen

  • Esa Lehtinen sanoo:

   Hei!

   Kiitos Katriina toivotuksistasi ja hyvää kesää myös itsellesi! Kukon ja kanojen seuraaminen on varsin viihdyttävää ja opettavaa puuhaa. Sieltä varmaan saa hyviä ideoita uusiin blogikirjoituksiin syksyllä 🙂

 2. Hyvää kesää Esa! Olen iloinen, että olen löytänyt blogisi, pidän ajatuksistasi ja tavastasi kirjoittaa. Olen oppinut sinulta paljon. Kiitos.

  • Esa Lehtinen sanoo:

   Hei Susanna!

   Kiitos sanoistasi! Mukava kuulla, että pidät teksteistäni ja ajatuksistani. Olen pyrkinyt valitsemaan aiheeni sen mukaan, että ne kiinnostaisivat johtamisesta ja työyhteisöjen kehittämisestä kiinnostunutta lukijaa. Sinun palautteesi antaa uskoa siitä, että olen onnistunut asiassa. Tavataan jälleen kirjoitusteni parissa loppukesän aikana. Hyvää ja rentouttavaa kesää myös itsellesi!

Jätä kommentti

css.php